Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024

Відбувся семінар-практикум для громадських організацій Полтавщини

10 квітня заступник голови обласної ради Лілія Руроєва взяла участь у семінарі-практикумі для представників громадських організацій Полтавщини “Краудфандинг: секрети підготовки проєкту, який знайде підтримку”.

У ньому також взяли участь виконавчий директор Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Володимир Микійчук, начальник відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту виконавчого апарату облради Олеся Дроботенко, керівник громадської організації “Форум розвитку громадянського суспільства Олексій Коваленко(онлайн), керівниця проєкту “Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період” Ради Європи Дарина Соколова(онлайн), інші.

Краудфандинг – це один зі способів залучення коштів для розвитку громад за рахунок внесків сторонніх осіб, які можуть бути не пов’язані ані з самим проєктом, ані з професійним бізнес-інвестуванням.

У ході семінару-практикуму його учасники ознайомилися із правилами та порядком залучення благодійних внесків для реалізації проєктів громадських організацій через електронну платформу “Краудфандинг”. Також вони отримали необхідні знання щодо формулювання цілей та стратегій власних ініціатив, розробки їхніх бюджетів, залучення ресурсів для їхнього впровадження з метою поліпшення якості життя у громаді тощо.

“Ми дякуємо представникам Ради Європи за допомогу громадам у реалізації їхніх соціальних ідей та ініціатив”, – наголосила Лілія Руроєва. Також зазначила, що необхідно створювати спеціальні платформи, за допомогою яких можна реалізовувати власні ідеї та поширювати важливі для суспільства проєкти.

“Не секрет, що Полтавська область прийняла чи не найбільше по країні внутрішньо переміщених осіб, тож наше завдання – не лише адаптувати цих людей в нові для них умови, але й допомогти їм знайти своє місце на даному етапі життя. Краудфандинг – реальна в цьому допомога”, – додала заступник голови обласної ради.