Наприклад, 07.06.2024
Наприклад, 07.06.2024
Наприклад, 07.06.2024
Наприклад, 07.06.2024
Наприклад, 07.06.2024

Відбулася тридцять перша сесія Полтавської обласної ради

26 квітня із застосуванням режиму відеоконференції відбулось пленарне засідання тридцять першої сесії Полтавської обласної ради.

Вів пленарне засідання голова обласної ради Олександр Біленький.
 
У роботі сесії взяли участь начальник обласної військової адміністрації Філіп Пронін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради: Олег Бєлоножко, Лілія Руроєва, Олексій Чепурко, заступники начальника обласної військової адміністрації, керівники департаментів обласної військової адміністрації, обласних комунальних підприємств.
 
Хвилиною мовчання депутати та запрошені вшанували пам’ять земляків, які загинули, захищаючи державний суверенітет, територіальну цілісність і незалежність у війні, яку розпочала росія.
 
Із суспільно значущих питань виступив депутати обласної ради Олег Сазонов.
 
Потім слово мала голова Полтавської обласної територіальної виборчої комісії Людмила Сердюк, яка оголосила Постанову. Згідно з документом, новообраним депутатом Полтавської обласної ради став Іван Степаненко.
 
На початку засідання голова обласної ради прозвітував про свою діяльність за 2023 рік. Олександр Біленький розповів про допомогу від обласної ради військовим в умовах воєнного стану, Конкурс екологічних громадських ініціатив, міжнародну співпрацю та результати від неї, фінансові надходження від розподілу ренти за видобування корисних копалин тощо. Проєкт рішення “Про звіт голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького за 2023 рік” депутати погодили.
 
Також депутати схвалили проєкти рішень обласної ради щодо внесення змін до Стратегії розвитку освіти Полтавської області на 2023-2027 роки; Комплексної Програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2021-2023 роки; Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційного простору Полтавської області на 2024-2027 роки.
 
Знайшли підтримку на сесії й проєкти рішень, які стосувався звіту про виконання обласного бюджету Полтавської області за 2023 рік; відзнак Полтавської обласної ради за волонтерську діяльність; зміни найменування Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради, інші.
 
Депутати схвалили проєкти рішень обласної ради, що стосувалися реорганізації: Комунального підприємства “Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради” шляхом приєднання до Комунального підприємства “Полтавський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер Полтавської обласної ради ” та зміну найменування Комунального підприємства “Полтавський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер Полтавської обласної ради”; Комунального підприємства “Обласна клінічна лікарня відновного лікування та діагностики з обласними центрами планування сім'ї та репродукції людини, медичної генетики Полтавської обласної ради” шляхом приєднання до Комунального підприємства “Полтавська обласна клінічна лікарня ім.С.В.Скліфосовського Полтавської обласної ради”; Комунального підприємства “Полтавський обласний санаторій для дітей з порушенням опорно-рухового апарату Полтавської обласної ради” шляхом приєднання до Комунального підприємства “Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В.Скліфосовського Полтавської обласної ради”; Комунального підприємства - амбулаторія анонімного лікування з наркології шляхом приєднання до Комунального підприємства “Полтавський обласний центр терапії залежностей Полтавської обласної ради” тощо.
 
Окремий блок, який був підтриманий на сесії – питання передачі на баланс громад майна, що належить обласній раді. Цьому передували звернення від громад та розгляд кожного об'єкта на відповідних профільних комісіях.
 
Сесія також погодила внесення змін до Положення про почесну відзнаку - Нагрудний знак Полтавської обласної ради “За вірність народу України”, інші питання.
 
Голосування відбувалося за допомогою системи поіменного електронного голосування “Голос”.

Пленарному засіданню сесії передувало засідання постійної комісії з питань бюджету та управління майном.