Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024

В Полтаві вперше відкрили Інтерактивний клас безпеки

10 квітня заступник голови обласної ради Олексій Чепурко відвідав відкриття першого в області Інтерактивного класу безпеки.
 
"Інтерактивний клас безпеки" — це проєкт, метою якого було створення необхідних умов для навчання дітей правилам безпечної поведінки у побуті у форматі функціонального класу безпеки, що дозволяє навчати їх правилам пожежної, мінної безпеки, цивільного захисту, безпеки дорожнього руху, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

 
У заході також взяв участь начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, директор Департаменту запобігання надзвичайних ситуацій ДСНС України Олександр Чекригін, спеціалістка з громадської безпеки та соціальної згуртованості Програми розвитку ООН в Україні Федеріка Діспенцу, заступник Полтавського міського голови Тетяна Бардіна, начальник Головного управління національної поліції України в Полтавській області Євген Рогачов, голова громадської організації "Нова Полтава" Юлія Городчаніна, інші.
 
За словами Олексія Чепурка, це важливий день для усіх полтавців, тому що безпека кожного українця та кожної українки — це один із пріоритетів сьогодення, що має велике значення під час війни.
 
"Відкриття класу безпеки — це новий крок на шляху розвитку Полтавщини, який спрямований на підготовку дітей різного віку до неочікуваних та небезпечних ситуацій. І ми вдячні команді Головного управління ДСНС України в Полтавські області за можливість створити його саме в цьому просторі", — підсумував заступник голови обласної ради.
 
Зазначимо, що створення цього класу відбувалось в рамках ініціативи "Безпека дітей понад усе: створення інтерактивного класу безпеки" за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.
 
Kлac безпеки розділений на кілька навчальних осередків обладнаний необхідним інвентарем для вивчення як в теорії, так і на практиці, в ігровій формі, основ пожежної та мінної безпеки, правилам поведінки з вибухонебезпечними предметами, надання домедичної допомоги, безпеці на дорозі.
 
Під час реалізації даного проєкту було проведено 28 навчальних семінарів, в яких взяло участь близько 500 учасників та учасниць, серед яких не лише працівники ДСНС, а і учні, учениці та представники закладів середньої освіти Полтавської територіальної громади. На семінарах учасники мали змогу ознайомитись не лише з правилами пожежної та мінної безпеки, освоїти навички надання домедичної допомоги, а і закріпити та поглибити знання з правил дорожнього руху та безпеки на дорозі.