Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024
Наприклад, 29.04.2024

Постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки та культури погодила присвоєння Кременчуцькому ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради ім'я Героя України Віталія Коваля

16 квітня під головуванням Олега Діденка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради Олексій Чепурко, Лілія Руроєва, депутати обласної ради: Юлія Цибульська, Ольга Усанова, Ірина Калюга, Тетяна Юрченко, Наталія Сухонос (у режимі відеоконференції), Марина Василенко, Людмила Смотрицька, заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, обласної ради, обласних комунальних закладів.

Депутати підтримали проєкти рішення обласної ради: “Про розширення переліку рівнів повної загальної середньої освіти, які забезпечуються у Кобеляцькому ліцеї Полтавської обласної ради”, “Про розширення переліку рівнів повної загальної середньої освіти, які забезпечуються у Андріївському ліцеї Полтавської обласної ради”, “Про виконання Програми збереження культурної спадщини Полтавської області на 2021-2023 роки”.

Комісія також підтримала проєкт рішення обласної ради, який стосувався зміни найменування Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради. Так, навчальний заклад матиме ім'я Героя України Віталія Коваля.

До слова, Віталій Коваль народився на Полтавщині. У 2018 році вступив до Національної академії Національної гвардії України. З перших днів повномасштабного вторгнення супостата обороняв місто Харків та брав участь у контрнаступі на Харківщині. Виконував бойові завдання в місті Бахмут Донецької області. На його рахунку знешкоджені ворожі ББМ «Тигр» та «Рись», бронетранспортери разом з екіпажами. Загинув військовий від розриву ворожої міни.  Захисник посмертно отримав звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка".

Також було розглянуто хід виконання обласних Програм у 2023 році та січні-лютому 2024 року, зокрема Комплексної Програми розвитку культури і мистецтва в Полтавській області на 2021-2025 роки, Обласної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки, Програми “Розвитку освітнього простору Полтавщини на 2021-2025 роки”, інші.

Депутати ознайомилися зі звітами керівників закладів освіти та культури за 2023 рік, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області та, в порядку контролю, розглянули діяльність комунальних закладів.

Полтавської обласної ради, окремо зупинилися на Полтавському обласному центрі національно-патріотичного виховання, туризму й краєзнавства учнівської молоді та Полтавському спортивному ліцеї.