Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024

Постійна комісія обласної ради з питань екології та раціонального природокористування розглянула хід виконання профільних програм 

26 березня під головуванням Євгена Корфа відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступник голови обласної ради Олексій Чепурко, депутати обласної ради: Олена Бабенко, у режимі відеоконференції — Сергій Жук, Олексій Бовдир, Валерія Прокопчик, Іван Москалик, Яніна Аранчій, Микола Корецький, Дмитро Кравченко, Вячеслав Мінязев, Сергій Мазур, Наталія Сухонос; заступник керівника апарату — керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, інші.

Депутати розглянули та підтримали проєкт рішення обласної ради "Про виконання Програми фінансування комунальних установ природно-заповідного фонду Полтавської обласної ради на 2019-2023 роки". 

У порядку контролю депутати заслухали інформацію щодо виконання Програми фінансування комунальних установ природно-заповідного фонду  Полтавської обласної ради на 2024 — 2028 роки за січень — лютий 2024 року та фінансування Регіональної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки з урахуванням регіональних пріоритетів Полтавської області на 2022-2027 роки ("Довкілля – 2027") за 2023 рік та за січень — лютий 2024 року, інше.                                                                                                              

Потому директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА  Сергій Фролов проінформував про хід виконання та фінансування Програми поводження з побічними продуктами тваринного походження та забезпечення діагностики і оперативного виявлення збудників інфекційних хвороб, спільних для людей і тварин, на території Полтавської області на 2021 — 2025 роки та за січень — лютий 2024 року, а начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату Полтавської обласної ради Олеся Дроботенко розповіла про хід виконання обласної програми "Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022 – 2024 роки".

Комісія розглянула звіти розпорядників коштів щодо використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області у 2023 році.

У ході засідання депутати обговорили проєкт Закону України «Про особливості управління обʼєктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України». Потому комісія вивчила ситуацію щодо розорювання земель у заплаві річки Оріль в селі Придніпрянське Кобеляцької громади.

Насамкінець присутні погодили звіт постійної комісії за 2023 рік.