Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024
Наприклад, 27.04.2024

Депутати обласної ради розглянули аграрні та земельні питання 

27 березня під головуванням Івана Гришка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин

У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступник голови обласної ради Олексій Чепурко, депутати обласної ради: Роман Біловус, Олег Дядик, Людмила Смотрицька, у режимі відеоконференції — Валентин Несен, Олександр Руденко, Сергій Сушко; заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут, заступник керівника апарату — керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Тамара Синявська, начальник Управління майном обласної ради Леся Коморна, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, інші.

Депутати розглянули виконання Програми фітосанітарних заходів по ліквідації регульованих шкідливих організмів на території Полтавської області на 2019 – 2023 роки. Після цього обговорили матеріали до проєктів рішень обласної ради про погодження клопотань щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю «Скіф», фермерському господарству «Людмила» Полтавської області.

Комісія заслухала звіт директора Полтавського обласного навчально-консультативного центру «Агротехнік» Світлани Андрієнко про роботу, проведену протягом 2023 року. З цього питання слово також мали директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА Сергій Фролов та начальник Управління майном обласної ради Леся Коморна. Інформацію взяли до відома.

В порядку контролю депутати також розглянули хід виконання та фінансування ряду профільних Програм, зокрема Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року у 2023 році та за січень ˗ лютий 2024 року; Програми ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини на період 2022 – 2027 років у 2023 році та за січень ˗ лютий 2024 року; Програми поводження з побічними продуктами тваринного походження та забезпечення діагностики і оперативного виявлення збудників інфекційних хвороб, спільних для людей і тварин, на території Полтавської області на 2021 — 2025 роки за січень — лютий 2024 року.